MAGAZÍN

Jak uhasit letní žízeň všech pivařů? V Plzeňském Prazdroji na to mají vlastní analytický model
Zajímavosti 21.7.2017

Jak uhasit letní žízeň všech pivařů? V Plzeňském Prazdroji na to mají vlastní analytický model

Jak vyrobit optimální množství piva pro hlavní sezonu, aby ho vždy a na všech místech byl dostatek a na své přišli jak milovníci ležáků, tak i méněstupňových piv nebo Birellu?


Oko: Je nejmenším, a přesto jedním z nejsložitějších orgánů v lidském těle
Zajímavosti 19.7.2017

Oko: Je nejmenším, a přesto jedním z nejsložitějších orgánů v lidském těle

Oko není jenom oknem do duše. Zrak je pro člověka zásadní při získávání informací, orientaci v prostoru i komunikaci. Lidské oko svou velikostí nepřesvědčí, svými schopnostmi ale ano.


Kuřecí stehýnka pečené na pivu
Gastronomie 10.7.2017

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.


Nepodceňujme sílu slunce, může i zabíjet
Krása a zdraví 10.7.2017

Nepodceňujme sílu slunce, může i zabíjet

Léto je tady. Těšíme se na opalování, koupání, plavání, na kolo, na brusle. Celé léto prostě hodláme strávit venku na čerstvém vzduchu, vystaveni slunečním paprskům. Vstřebáváme vitamín D, těšíme se, až naše opálené tělo bude vypadat zdravěji, štíhleji, prostě fit.


Pozvánka do světa krásy a harmonie
Krása a zdraví 7.7.2017

Pozvánka do světa krásy a harmonie

24. kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA 2017 PODZIM opět v moderních halách areálu PVA EXPO PRAHA – LETŇANY v poprázdninovém týdnu 8. a 9. září 2017


Pikantní zapečená žebírka
Gastronomie 3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.


Kuře na estragonu
Gastronomie 26.6.2017

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.


Kuře pečené po Italsku
Gastronomie 19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.


Bolest těla souvisí s psychickým stavem a naopak
Krása a zdraví 15.6.2017

Bolest těla souvisí s psychickým stavem a naopak

Psychosomatika je jednoduše řečeno komplexní vnímání nemoci a zdraví. A nutnost psychosomatického uvažování u zdravotnických profesionálů je potřebná.


U klimatizace platí pravidlo „všeho s mírou“
Krása a zdraví 8.6.2017

U klimatizace platí pravidlo „všeho s mírou“

Klimatizace se může v horkých letních dnech zdát jako jediná spása, jak přežít pracovní den nebo jízdu v autě. Ale často si neuvědomuje, co všechno si můžeme přivodit za zdravotní problémy při přechodu z venkovních do klimatizovaných prostor.


Češi vloni strávili na nemocenské víc než 70 miliónů dní
Zajímavosti 1.6.2017

Češi vloni strávili na nemocenské víc než 70 miliónů dní

Vloni kvůli nemoci denně chybělo na svých pracovištích 161 100 zaměstnanců. To je o 5,2 % víc než v roce předchozím. Češi strávili na nemocenské celkem 70,3 miliónu dní.


Kolik soli ukrývají sušenky a oplatky?
Gastronomie 16.5.2017

Kolik soli ukrývají sušenky a oplatky?

Většinu soli přinášejí do těla zpracované potraviny. Časopis dTest nakoupil 30 druhů balených sušenek a oplatek, aby zjistil, na které si dát kvůli vysokému obsahu skryté soli pozor. Ukázalo se, že vanilkové oplatky mohou být dokonce stejně slané jako solené arašídy.


Marie Terezie na mincích a medailích k 300. výročí jejího narození
Zajímavosti 12.5.2017

Marie Terezie na mincích a medailích k 300. výročí jejího narození

Tři století od narození Marie Terezie uplynou v sobotu 13. května. Po loňském jubileu Karla IV. se jedná o další velké výročí v řadě. Připomínají si ho v celé střední Evropě. Pamětní mince jí vydávají i Rakušané, Maďaři a Slováci.


Květen je měsícem slunce: je čas nasadit sluneční brýle
Krása a zdraví 3.5.2017

Květen je měsícem slunce: je čas nasadit sluneční brýle

Během května oslaví slunce svátek hned dvakrát - na 3. května připadá Den slunce a 17. května se slaví Evropský den slunce. Hlavním cílem těchto svátků je poukázat na význam sluneční energie pro Zemi, ale i varovat před škodlivostí slunečních paprsků.


Nový trend: zásnubní prsteny jsou stále častěji místo diamantů se smaragdy nebo rubíny
Zajímavosti 3.5.2017

Nový trend: zásnubní prsteny jsou stále častěji místo diamantů se smaragdy nebo rubíny

Zásnubním prstenům s barevnými kameny roste popularita a prodává se jich stále více. Uvádí to známá britská analytická společnost Kantar Retail. Za rostoucím zájmem stojí mileniáni, generace mladých lidí ve věku 18 až 38 let.


O kvalitě řeckých jogurtů rozhoduje obsah bílkovin
Gastronomie 21.4.2017

O kvalitě řeckých jogurtů rozhoduje obsah bílkovin

Počátkem července se významně změní legislativní pravidla pro řecké jogurty. Jak si řecké jogurty výrobci představují nyní, kdy pro ně ještě žádná zvláštní pravidla neplatí?


Reklama

Reklama

PARTNEŘI

Matrace Comfort a.s. garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.peekaboo.cz